tarieven

Behandelingen

Ik werk met de allernieuwste apparatuur, waardoor ik vrijwel pijnloos kan behandelen. Alle instrumenten worden na de behandeling grondig gereinigd en gesteriliseerd, volgens de code voor de voetverzorger.

Indien ik een mesje nodig heb om eelt te verwijderen, wordt dat per cliënt nieuw gepakt en na de behandeling veilig weggegooid.

Bij mij bestaat een complete pedicurebehandeling uit de volgende zaken:
  • Desinfectie van de voet en eventueel verdikte nagels dun maken

  • Nagels knippen, polijsten en nagelomgeving schoonmaken

  • Eventuele ingegroeide nagels, likdoorns, eelt verwijderen of drukvrij leggen

  • Korte massage en incrèmen van de voeten

Ingroeiende nagel

Ingroeiende nagel

Ingroeiende nagels zijn nagels die neiging hebben om door de huid te prikken, maar doen dat nog net niet. Ze drukken in de huid en veroorzaken veel pijn en ongemak bij het lopen. Deze afwijking ontstaat vaak door verkeerd knippen, verkeerd schoeisel, strakke kousen of sokken en aangeboren nagelvorm.

Ik kan zo’n nagel pijnvrij maken door het scherpe hoekje dat in de huid drukt glad te slijpen. Verder leg ik de nagel drukvrij. Met een aantal behandelingen en goede adviezen is het probleem vaak goed onder controle te houden. Soms lukt dat niet op deze manier en zijn nagelbeugels nodig.

Als een nagel wel door de huid heen prikt dan is het een echt ingegroeide nagel met ontstekingsverschijnselen. Dit zijn een opgezette dikke rode teen. De teen voelt warm aan en lopen gaat niet echt gemakkelijk meer. Vaak ontstaat er pusvorming. Hierbij is het verstandig om eerst naar de huisarts te gaan. Als de ontsteking over is kan ik verder gaan met behandelen en de nagel in goede banen leiden.

Voetencreme

Voetencreme

Ik verkoop allerlei producten van het merk Podopharm voor de verzorging van uw voeten. Daarnaast maak ik gebruik van de nagelolie van Peclavus.

Podopharm PODO Flex

PODO Flex foot cream met Lipids, deze voetcrème is vegan. De crème kalmeert irritaties en verbeterd het herstel van de beschadigde huid.

Peclavus PODO

Deze verzorgende olie beschermt de nagel tegen uitdroging en reguleert de vochtopname. De olie bevordert de opbouw van een gezonde nagel. Peclavus PODOcare nagelolie herstelt de nagels en geeft een zijdezachte glans.

Nagellak

Nagellak

In de salon verkoop ik enkel Depend O2 nagellak. Deze innovatieve nieuwe O2-formule die 30% meer zuurstof doorlaat om uw nagels dan gewone nagellak. Het heeft een positief effect op de kwaliteit van de natuurlijke nagels.

Dankzij de zuurstofdoorlatendheid is de nagellak geschikt om op schimmelnagels ofwel Kalknagels (mycose-nagels) aan te brengen die gelijktijdig met een van onze schimmelproducten behandeld worden.